Thanksgiving

30.11.2011 13:42

Krásné odpoledne,

první z velkých čistě amerických svátků máme za sebou. Den Díkuvzdání. Asi každý ví, co je to a proč se to v Americe slaví. Ti co nevědí, těm možná napovím:))) Den Díkuvzdání se slaví poslední čtvrtek v listopadu. Připomíná se doba prvních osadníků, kteří neměli úrodu a indiáni jim pomohli překonat první zimu. Další zimu zase osadníci pozvali indiány a jako díky jim uvařili a hostili je. Od této doby se slaví den díkůvzdání. V tento den se schází celá rodina a jí se do prasknutí. Krocan, bramborová kaše, dýňový koláč, sladké brambory s marshmallow (odporný), a další a další. Většinou je to tak, že kdo co přinese to se jí. Takže letos bylo na mě upéct dýňový chleba, dále jsem pekla klasický štrůdl (který měl mimochodem obrovsk úspěch:)) a kosové řezy mojí maminky:) (ty zase chutnaly mě:)). Krocan byl vynikající, ale cítila jsem ho v žaludku ještě v neděli odpoledne.

 

No jelikož jsem se rozhodla vše dopsat až po Vánocích, tak musím zalovit v paměti, a že to jde čím dál hůř:) Den po díkuvzdání, kdy jsem lezla po čtyřech:), bože tolik jídla jsem nesnědla za celou dobu co jsem ve státech:), se jelo do hor:) Tentokrát ne Vail, ale Beaver Creek. Pro mě velmi známá destinace:) Beaver Creek je maličká vesnička asi 3 km od Vail. Opravdu kousíček. A jelikož to byl první víkend, kdy se otevřely sjezdovky, slibovala jsem si od toho opravdu hodně moc a moc. Ale ouha...  Nejprve půjčit lyže, botky a hůlky.. No a koupit brýle:) a permici:).... No ty kráso.. Tak nejprve půjčení lyží, bot a hůlek na jeden den - 40 dolarů, pak koupit brýle, dalších 30 dolarů a permice:))) na 1/2 dne - 60 dolarů.... Myslela jsem, že zkolabuju a to si nedělám srandu. A to nepočítám lehký sendvič jako obídek:)))  A to jsem to já chytrá slečna začala přepočítávat do CZK a to mě málem trefil šlak podruhé... Krucinál, to lyžuju na zlatých lyžích nebo co????? No nic:)))) Ale lyžování jsem si opravdu užila. Večer jsme vyrazily s Emmou do víru velkoměsta:) Ale ouha. Všude zavřeno a nikde nikdo. Nedělám si srandu... Nepotkali jsme ani nohu!!!!!!!! Až později jsme pochopili, že v pátek se celý Beaver Creek přesouvá do Vail:). Nicméně jsme skončily v hotelu kousek od našeho ubytování a dali si svařák. Emma, která je z Kolumbie to nikdy nepila, tak jsem jí to hezky naučila:)) A jak si pomlaskávala:) V sobotu jsme nelyžovali, ale intenzivně jsme se připravovali na večer:)))

Večer jsme vyrazily za nočním životem do mého milovaného Vail. A až tady jsem pochopila, jak to Emma myslela, že je super, být holka:))) Neděste se:)))) Prostě a jednoduše:)))) Jít ven s Emmou znamená:))) Neplatit pití, neplatit vstupy a prostě si užívat. A taky:)))) Získat celodenní permici na lyžování ve Vail:))) Ano Ano Ano:))) Neděle ťukala na dveře a my měli vstupenku do hor:)) Abyste pochopili, tak celodenní lyžování ve Vail stojí 116 dolarů. Tohle byla opravdu výhra. Dále jsme chytře jely do Avonu půjčit si lyže. Tady jsme zaplesaly ještě jednou - 27 dolarů na den (boty, lyže a hůlky.))) jupí jupí a už nás nic  nedrželo a my se řítily vstříc lanovkám, sněhu, slunečnímu dni. Prostě jsme si to opravdu užily a připojil se i Chris, který nám dal permice. Chris je trenér, takže převážně lyžoval s Emmou, která na tom stála poprvé v životě (ok podruhé, poprvé to bylo v pátek v Beaver Creek:)). A musím říct, že v závěru dne jezdila bezvadně.

Takže toto byl můj den a víkend díkuvzdání. Not bad:)) co myslíte:))))  Hned po díkuvzdání - šup do Vánoc.... Wauuuuuu